STUDENT IZ RUSIJE NAJBOLJI NA SVETSKOM BIJENALU FOTOGRAFIJE

Izložbom izabranih radova VII Svetsko bijenale studentske fotografije svečano je otvareno  u  Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu. Izložbu je svečano otvorio prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti Novi Sad.

Ove godine je svoje radove poslalo više od 150 studenata iz celog sveta. Izložba obuhvata radove izabranih 82 studenta. Međunarodni žiri u sastavu Reyes González Vida (umetnica i profesor univerziteta u Granadi, Španija), Sandra Vitaljić (umetnica i profesor fotografije Akademije dramskih umetnosti u Zagrebu), Yu Ran (profesor na Fakultetu za komunikacije u Kini), i Jelena Kovačević Vorgučin (profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu) dodelio je nagrade za najbolje fotografske radove:

Prva nagrada: Alexej Pavlov (Rusija)

Druga nagrada: Hoa Thi (Slovačka )

Treća nagrada: Pegova Olga (Rusija)

Dodeljene su i tri ravnopravne nagrade: Charlen Christoph (Nemačka) Idan Simon (Izrael), kao i Snežani Petković (Srbija)

Nagradu za autora iz Srbije dobila je Jovana Semiz.

Izložba je otvorena do 10. januara 2019.

Bijenale organizuje Katedra za fotografiju, Departmana likovnih umetnosti, Akademije umetnosti Novi Sad u saradnji Fondacijom “Novi Sad 2021” i Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.