STUDENTI IZ VRŠCA U POSETI NOVOM SADU

Kancelarija za inkluziju Roma i Visoka škola stukovih studija za vaspitače iz Vršca, uz finasijsku podršku pokrajisnog sekretarijata za visoko školstvo i naučnoistraživačku delatnost, organizovali su posetu za studente romske nacionalnosti koji studiraju u Vršcu.

Studenti, ukupno njih 25-ro, sa visoke škole strukovih studija iz Vršca boraviće u Novom Sadu dva dana, a po planu i programu, obići će lokalne i pokrajinske  institucije od posebnog značaja za romsku zajednicu, kulturno-istorijske znamenitosti grada Novog Sada, opštinu Sremski Karlovci, romksu redakciju u sklopu RTV, kao i Kancelariju za inkluziju Roma.

 

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, danas je imala prilike da se sa studentima sretne u studenskoj menzi i da nakon ručka, porazgovara sa njima o problemima i rešenjima u okviru školske ustanove kojoj pripadaju.

Kroz razgovor se došlo do zaključka da je neophodno da se studenti romske nacionalnosti udruže, kroz studensku romsku organizaciju, kako bi pokrenuli različite inicijative koje će im pomoći u daljem školovanju, a kasnije i u zaposlenju.

Za vojvodjanske: Živana Živanović