СТВАРАЊЕ АМБИЈЕНТА ЗА БРЖИ ПРИВРЕДНИ РАЗВОЈ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је данас на отварању првог Регионалног пословног форума у Новом Саду да је задатак јавних служби, државних и покрајинских органа да створе амбијент и добре услове пословања да привредници могу да остваре своје пословне интересе.

Он је нагласио да већ на првом пословном форуму бројке говоре да смо на добром путу, јер је окупио 142 учесника – пословних људи из 16 земаља.

„То говори о потреби економског повезивања и међу самим привредницима, регијама и државама“, казао је потпредседник Милићевић и подвукао да су Република Србија и АП Војводина у врх својих приоритета ставиле економски развој.

Он је нагласио да се у последњих неколико година постижу изузетни резултати пре свега у економској стабилизацији, а затим и у економском развоју. О томе значајно говори и храбри бројка од 4,5 одсто раста бруто друштвеног производа у првој половини ове године, кроз континуитет који се остварује у ранијим годинама.

Милићевић је нагласио и да је раст индустријске производње, пре свега прерађивачке индустрије, туризма и грађевинарства добра вест, те да се ти трендови прате и у АП Војводини.

„Покрајинска влада даје максималан допринос привреди Војводине, и низом подстицајних мера и кроз покрајински буџет ствара амбијент за остваривање добрих привредних резултата“, казао је потпредседник Милићевић.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић нагласио је да је од великог значаја једниство свих институција и извршне власти у Војводини којима се ствара прави привредни амбијент за даље наступе војвођанске привреде на свим регионалним, али и осталим тржиштима.

На форуму су се обратили и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, као и стручњаци за предузетништво и финансије из Белгије, Холандије, Румуније, Турске и Италије.

Регионални пословни форум одржава се од 25. до 27. септембра 2018. године у Новом Саду, у организацији Скупштине европских регија и Скупштине АП Војводине у сарадњи са Привредном комором Војводине, Развојном агенцијом Војводине и Европском мрежом предузетника, а уз подршку Фонда „Европски послови“ АП Војводине.