SUBOTICA BILA DOMAĆIN JUNIORSKE HOKEJAŠKE LIGE

Prethodnog vikenda, 15-16.12.2018. Subotica je bila domaćin drugog ovosezonskog turnira u sklopu Junior Hockey League (JHL) za selekcije U13 i U16, koja je okupila ukupno 8 ekipa iz 4 kluba/grada i 3 države: HK Siscia/Sisak Hrvatska, HK Vukovi/Sarajevo BIH, HK Vojvodina/Novi Sad i HK Spartak/Subotica, navodi subotica.info.

Svaki klub je domaćin jednog ovakvog okupljanja u toku sezone i na svakom turniru se igra po principu „svako sa svakim“. Iako je u subotu 15.12. tokom celog dana padao sneg koji je poprilično otežavao uslove za igru, satnica i raspored utakmica je maksimalno ispoštovan, a deca koja inače u svojim gradovima treniraju u zatvorenim halama su imali priliku da vide i lično osete kako se nekada igrao hokej, kako izgleda pravi „winter classic“. 

U nedelju 16.12. vreme je poslužile hokejaše pa su svi igrači mogli da prezentuju mnogo bržu i kvalitetniju igru. HK Spartak je u svojoj selekciji U13 ostvario maksimalni učinak od sve tri pobede (Vukovi 3:2, Siscia 15:1 i Vojvodina 11:1) čime su zadržali prvo mesto na tabeli ovosezonskog takmičenja sa maksimalnim učinkom, dok je selekcija U16 zabeležila 1 pobedu (Vojvodina 7:1) i dva poraza (Siscia 0:3 i Vukovi 2:7), što ih je zadržalo na trećem mestu u ukupnom poretku.

Turnir je posetio predsednik Sportskog saveza Srbije, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama i ovogodišnji svetski vicešampion, Davor Štefanek, koji se fotografisao sa mladim hokejašima.

Za HK Spartak U13 su nastupili: Konakov Novak, Vučunić Vasilije, Kukaras Luka, Kuntić David, Janković Ognjen, Popov Jovana, Penava Ognjen, Gladić Petra, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Ponjavić Iva, Rajković Martin, Marton Leon, Lulić Marko, Rac Sabo Hanna, Poljaković Lana, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip i Benčić Mihajlo. Treneri: Kolarić Aleksandar, Pile Jacob.

Za HK Spartak U16 su nastupili: Vereš Sintia, Sudarević Luka, Đukanović Luka, Penava Veljko, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Katančić Erik, Horvacki Igor, Žikić Emilija, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Feher Čongor, Šandor David, Rac Sabo Lilla, Horvat Adam, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Stantić Sara, Stantić Dario, Karćaš Ana Marija i Vinčić Smiljana. Treneri: Brestovac Uroš i Gallagher Daniel.

U nedelju 16.12. selekcija U8 HK Spartak je nastupala u Baji (Mađarska) na turniru „C“ kategorije na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice i sa skorom 3 pobede (Baja 5:2, Dunaujvaros 3:2, Pecs 8:2) i 1 nerešenim rezultatom (Segedin 2:2) uspeli da osvoje zasluženo prvo mesto. Za U8 HK Spartak su nastupili: Hajduković Jovan, Lakićević Vidak, Blažić Teodor, Kovač Nina, Boršoš Augustin, Mandić Petar, Mandić Marta, Kostić Vuk, Maravić Stefan i Simić Ljubinka. Vođa ekipe: Kovač Norbert.

Narednog vikenda u Subotici će se održati Erste turnir „Liga budućih šampiona“ za selekcije U8 i U10 u sklopu Prvenstva Srbije, dok će seniori HK Spartak ugostiti reprezentaciju BIH sa dve sparing prijateljske utakmice u sklopu priprema za odlazak na Svetsko prventsvo III Divizije, dok selekcije U12 i U14 igraju svoje utakmice u Mađarskoj.

Izvor: subotica.info