SUBOTICA DOMAĆIN ŽENSKOJ HOKEJAŠKOJ REPREZENTACIJI

Proteklog vikenda skoro sve selekcije hokej kluba Spartak su nastupela u svojim kategorijama, navodi subotica.info.

Najzinimljivije je bilo na Gradskom klizalištu u Subotici gde ženska hokejaška reprezentacija Srbije okupljena u ekipi Serbia Girls dočekala čuvenu ekipu HK Olimpija iz Ljubljane, prošlosezonskog šampiona Slovenije i aktuelnog lidera njihovog ženskog šampionata. Odigrale su devojke dve kontrolne utakmice u sklopu četvrte faze priprema naše reprezentacije za IIHF svetsko prvenstvo III divizije grupa B koja se igra u Beogradu od 22-25. marta 2022. Oba meča su bila veoma interesantna i neizvesna. Pobede su ostvarile iskusnije gostujuće hokejašice rezultatom od 4:2 i 3:2 . Od subotičkih devojaka za reprezentaciju Srbije se nastupile: Vereš Sintia, Vinčić Smiljana, Milodanović Ana, Stantić Sara, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Rac Sabo Lilla, Gladić Petra, Benčić Anastasija i Sekulić Elena. Trener: Brestovac Uroš.

Selekcija U10 HK Spartak je u nedelju 16.01. učestvovala na turniru „Lige Budućih Šampiona“ koji se igrao u Novom Sadu, pod organizacijom Saveza hokeja na ledu Srbije. Na 5 odigranih utakmica ostvaren je učinak od 3 pobede (Crvena Zvezda, Marbo i NS Stars), jedan remi (Vojvodina) i jedan poraz (Partizan). Odlične igre mladih hokejaša Spartaka koji su na ovaj turnir otišli u punom sastavu od 12 igrača plus golman. Nastupili su: Rajković Marjan, Lakićević Vidak, Kovač Nina, Kujundžic Andrej, Šabić Iva, Kostić Vuk, Simić Ljubinka, Kopunović Oleg, Ivanković Marjan, Maravić Stefan, Simić Milutin, Rajković Marin i Mandić Marta. Trener: Kojić Miloš.

Selekcija U12 je u fuziji sa HC Kiskoro u nedelju 16.01. odigrala utakmicu u sklopu „B“ prvenstva Mađarske sa liderom šampionata HC Debrecin, koji je još jednom potvrdio svoju dominaciju i odneo zasluženu pobedu nad kombinovanim sastavom rezultatom 13:3. Od igrača iz Subotice su nastupili: Ponjavić Andrija, Popov Novak, Andjelković Luka, Mandić Petar, Mandić Antonija, Budinčević Petar, Iveljić Matija i Blažić Teodor. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U14 je nastavila svoje takmičenje u prvenstvu Madjarske (III grupa po kvalitetu od ukupno VI), gde je u Dunaujvarosu, takodje u fuziji sa HC Kiskoros dočekala ekipu Szombathegy Pingvinek i ostvarila ubedljivu pobedu rezultatom 13:1 , iako su posle 1/3 gubili sa 0:1. Ubedljiv trijumf za nastavak borbe za jedno od prva tri mesta koji vode u play off sa ekipama iz II grupe. Od igrača iz HK Spartak nastupili su: Penava Ognjen, Bem Karlo, Gubičak Leon, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Benčić Mihajlo i Cepela Filip. Trener Jaramazović Zoran.

Selekcija U16 je takodje u fuziji sa HC Kiskoros nastavila svoje takmicenje u prvenstvu Madjarske u II grupi (od ukupno V) gde su dočekali ekipu Sportorsagi Csapak iz Budimpešte i posle tvrde utakmice uspeli da ostvare zasluženu pobedu od 3:1 (1:0 0:1 2:0). Od domaćih igrača igrali su: Kuntić David, Kukaras Luka, Vučinić Vasilije, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Jošić Todor, Agić Miloš i Stafeev Semen. Trener: Jaramazović Zoran.

Izvor: subotica.info