СУБОТИЦА ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ГРАДА

У присуству великог број званица и доделом градских звања и признања, Суботица је обележила Дан Града. Истовремено, у току су бројни културно-уметнички програми и концетри којима Суботичани обележавају датум када је Суботица добила статус слободног краљевског града у Аустроугарској.

Свечаним подизањем градске заставе на јарбол испред Градске куће, и свечаном седницом скупштине града, којој су присуствовали, између осталих, представници партнерских градова из земаља региона, Суботица је обележила Дан Града. Градоначелник Суботице Богдан Лабан сумирао је резултате протеклог двогодишњег рада и најавио да ће фокус власти у предстојећем периоду бити на даљем развоју инфраструктуре и отварању нових радних места.

„Нашим суграђанима честитам Дан града први септембар са жељом да уживају у богатом програму који смо припремили за ову изузетну свечаност. Такође бих пожелео свим Суботичанима личну срећу и благостање и да и у наредном периоду заједно радимо на изградњи Суботице и на бољем животу“, поручио је Лабан.

Поводом Дана града, за почасног грађанина проглашен је бискуп Иван Пензеш, док су признања „Про урбе“ добили психолог Бранка Бешлић, економски техничар у пензији Славица Тот Лучић и професор виолине Милош Николић.

„Мени ће ова награда, као што сам већ и рекао, дати још већи ветар у леђа да радим још више, још боље, још енергичније и да моји резултати већ у наредној години буду бољи него свих ових осталих“, наглашава Николић.

Овогодишњу прославу Дана града Суботице обележиће и концетри, изложбе, позоришне представе, филмови, те наступи стваралаца од седам до седамдесет и седам година.

Извор: РТВ