SUBOTICA: OTVARAJU SE ZELENE PIJACE

Shodno odluci Vlade Republike Srbije o ublažavanju određenih mera za sprečavanje širenja korona virusa Covid-19, zelene pijace kojima upravlja Akcionarsko društvo „Tržnica“ Subotica će od 21. aprila 2020. godine ponovo biti otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite, navodi subotica.info.

Od 21. aprila 2020. godine, od 07 do 13 časova, radiće zelene pijace u Malom Bajmoku (u okviru Robne pijace „Mali Bajmok“), pijaca na Paliću i Aleksandrovu. Mešovita pijaca u Bajmoku će biti otvorena u četvrtak 23. aprila, takođe od 07 do 13 časova.

Na svim pijacama će biti određen poseban ulaz i poseban izlaz, broj kupaca će biti ograničen u skladu sa veličinom prostora kako bi se svi mogli pridržavati mere obaveznog socijalnog distanciranja. Ulaz na zelenu pijacu u Malom Bjamoku će biti omogućen iz Velebitske ulice, a biće otvoren i ulaz na parking.

I prodavci i kupci na pijacama moraju nositi zaštitinu opremu (maske i rukavice) i imaju obavezu da se pridržavaju mera socijalne distance, odnosno razmaka od 2 metra. Akcionarsko društvo „Tržnica“ će, u skladu sa merama prevencije i sprečavanja širenja zaraze korona virusom, vršiti svakodnevnu dezinfekciju pijačnog prostora, obezbediti sredstva za pranje i dezinfekciju ruku i pojačati održavanje higijene i uklanjanje komunalnog otpada sa pijaca.

Akcionarsko društvo „Tržnica“ apeluje na sve korisnike svojih usluga (zakupce prodajnih prostora) i kupce na pijacama da poštuju mere prevencije i sprečavanja širenja zaraze korona virusom, koje su po preporuci stručnjaka doneli nadlženi državni i organi lokalne samouprave.

 AD „Tržnica“
Subotica

Izvor: subotica.info