СУБОТИЦА ПРИПРЕМА ПРОСЛАВУ ДАНА ГРАДА

Концерти, изложбе, позоришне представе, филмови, наступи стваралаца од седам до седамдесет и седам година обележиће овогодишњу прославу Дана града Суботице. Централни концерти заказани су за петак 31. август и суботу, 1. септембар, датум који Суботица обележава као свој дан.

Наступ Жељка Васића централни је концерт на овогодишњем обележавању Дана града Суботице. Прослава дана када је 1779. године Марија Терезија прогласила Суботицу слободним краљевским градом, биће уприличена на две бине, али и у низу културних установа.

„Биће првог септембра од 11 до 19 сати изузетно интересантан културни програм са много учесника, углавном младих. Наиме, већ традиционално, удружења и школе учествују у програму за Дан града и тај дан поклањају и промовишу све оно што су током године стварали“, каже члан Радне групе за организацију Дана града Јасмина Стевановић.

Ноћ пред свечано подизање градске заставе и традиционалну свећану седницу градске скупштине, на централном градском тргу наступаће Суботички симфонијски оркестар и новосадски Биг бенд, који ће уз неколико солиста публици подарити диско симфонију, након којих наступа Паја Беа из Мађарске.

„Диско музика је нешто што сви познајемо, биће то стварно један озбиљан хеп-хај и надам се да ћете сви уживати, као и ми који ћемо свирати за вас ту ноћ“, каже директор Суботичког симфонијског оркестра Милош Николић.

Овогодишња прослава Дана града коштаће нешто мање од 3,5 милиона динара, а њен део ће бити и Ноћ суботичких пијаца, као и други суботички Полумаратон.

Извор: РТВ