СУБОТИЦА: САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Према Извештају који је Завод за јавно здравље Суботица упутио Грaдском штабу за ванредне ситуације, број позитивних особа на КОВИД-19 вирус са пребивалиштем на територији Суботице, закључно са данашњим даном је 256, док је на територији Севернобачког округа укупно 321 особа позитивна на корона вирус (Бачка Топола 59, Мали Иђош 6).

Број смртних случајева који се доводе у везу са обољењем КОВИД-19 у Суботици износи 6, а за Севернобачки округ 8 (Бачка Топола 2, Мали Иђош 0).

Према подацима суботичке Опште болнице, у последња 24 сата у Ковид респираторној амбуланти обављено је 14 прегледа, од тога су два пацијента задржана на болничком лечењу.

На даљу кућну изолацију отпуштено је 9 пацијената у опорављеном стању. Тренутно се на болничком лечењу у Ковид делу болнице налази 104 пацијента, а 9 пацијената налази се у Ковид јединици интензивног лечења на механичкој вентилацији. Сви остали хоспитализовани пацијенти су стабилног клиничког стања.

Међу Ковид потврђеним случајевима је и тек рођена беба мушког пола, безбедно порођена царским резом, чија је мајка имала благе респираторне тегобе при пријему у болницу. И мајка и беба налазе се у стабилном клиничком стању. Регистрован је и један здравствени радник са благом клиничком сликом, у кућној изолацији.

По први пут од регистровања другог пика епидемије, током викенда бележи се већи број отпуштених у односу на број примљених пацијената који су на болничком лечењу због Ковид инфекције.

Напомињемо да се епидемиолошка ситуација болести КОВИД-19 оцењује као неповољна, како за територију града Суботице, тако и за округ, односно земљу у целини.

Забрињава, такође, чињеница да је тренд оболелих растући, па још једном апелујемо на суграђане да се придржавају свих прописаних превентивних мера, јер искључиво од нас самих зависи кретање броја оболелих у наредном периоду.

Извор: Град Суботица