SUBOTIČKI TAMBURAŠKI ORKESTAR NIŽE USPEH ZA USPEHOM

Ova godina je svakako godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra, navodi subotica.info.

Još se nisu slegli utisci sa festivala Samoborrski tamburatoriji koji je održan 23 novembra u Samoboru na kojem je Subotički tamburaški orkestar ostvario nastup o kojem su komentari bili u stilu: to je fantastično, to je neponovljivo, ovako šta još nismo nikada čuli, fenomenalno i slično koji su o nastupu govorili samo u superlativima, a usledio je novi koncert u sklopu IV kongresa svetske tamburaške asocijacije u sinagogi u Novom sadu kada je orkestar sa svojim programom digao publiku na noge

To je ustvari bio nastup ovogodišnjih pobednika sa tamburica festa koji je održan u Novom Sadu juna meseca.

Nastupio je nabolji mali tamburaški sastav, najboljli solista i najboljji veliki tamburaški orkestra to jest Subotički tamburaški orkestar.

Novosadska publika, koja svakako zna šta je dobra tamburaška svirka, nije štedila dlanove da iskaže svoje divljenje svim izvođačima, a naš je orkestar doživio prave ovacije.

Orkestar je nastupio sa programom u 3 bloka. U prvom se predstavio sa Savremenom kompozicijom Tihomira Ranogajca PANONSKI VALCER, kompozicijom Glena Milera MOONLIGHT SERENADE i kompozicijom Pedra Ituralde PEKENJA ČARDA u kojoj je solista bila Ivana Mačković. Ovim blokom dirigovala je Sonja Berta.

U drugom blokou izvedili su poznate kompozicije Makse Popova VOJVOĐANSKA IGRA BR 1 te novu kompoziciju Novosadskog kompozitora Zorana Drakule ADAGIO DISAPERENCE i još jednu tradicionalnu numeru: SIRBA LUI POMPIERU. Dirigovala je Marijana Marki.

Treći blok je bio za dušu publike. Nastupila je Milica Dosković sa pesmama ZA TOBOM MOJE SRCE ŽUDI i VREME JE ZA NAS, a u završnici koncerta Orkestar je pratio Dušana Svilara sa pesmama VRATIĆE SE RODE i DUNAVSKI TESTAMENT. Poklon publici bilo je kao i na skoro svim koncertima MALO BUNJEVAČKO KOLO.

Dirigent Marijana Marki je i u ovom bloku suvereno vodila orkestar

Ovim nastupima Subotički tamburaški orkestar završava seriju festivalskih nastupa u kojima je pobrao sve nagrade i ovacije publike. Sada počinju pripreme za Božićne i Novogodišnje programe na kojem će učestvovati i dečiji i veliki tamburaški orkestar. Imaćemo dakle priliku da se sa ovim izuzetno uspešnim orkestrom ispratimo ovu godinu i da se nadamo da će sledeća biti još uspešnija.

Izvor: subotica.info