СУБВЕНЦИОНИСАНА НАБАВКА И УГРАДЊА СОЛАРНИХ ПАНЕЛА

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, потписао је у Свечаној сали Градске куће уговоре са грађанима који су добили средства за субвенционисање набавке и уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе, на основу Јавног позива који је расписао Град Кикинда. Градоначелник је потписао уговоре са власницима четири домаћинства, који су добили од 350 хиљада до 420 хиљада динара, у зависности од износа предрачуна. Град Кикинда је, заједно са Министарством за рударство и енергетику, за овај конкурс, определио средства у износу од милион и по динара.

“Суграђанима који су добили средства уградња соларних панела свакако ће допринети уштеди и смањењу рачуна за електричну енергију. Уз бригу о заштити животне средине, имаће много ефикасније коришћење алтернативних извора електричне енергије“, рекао је градоначелник.

Пријаву је поднело 11 домаћинстава, од којих су четири добила субвенцију:

“Издвојено је милион и по динара, од којих је 784 хиљаде издвојио Град, а остатак ресорно Министарство. Град је ове године први пут расписао Јавни позив за грађане за субвенционисање набавке и уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе у домаћинствима“, подсетио је Никола Југин, енергетски менаџер Града Кикинде.

Извор: Град Кикинда