СУПЕР ДРИВЕР – НОВА ТРKАЧKА ДИСЦИПЛИНА УСПЕШНО ОДВОЗАНА У НОВОМ БЕЧЕЈУ

Протеклог викенда, другу годину за редом, Нови Бечеј је био домаћин јединственог такмичења у нашој земљи – ауто трке у самом центру насељеног места.

У оквиру „Награде Новог Бечеја 2020“, за разлику од прошлогодишње ауто слалом трке, по први пут је вожена нова дисциплина, „Супер дривер“, која се може назвати и „брзим слаломом“, јер је најсличнија овој дисциплини уз веће просечне брзине.

Kао и на слалому, постоје капије, али су у случају „Супер дривер“-а уместо чуњева успорења направљена од гума. Прво такмичење у новој дисциплини је упркос краткотрајном невремену протекло без проблема, а организотор трке је био АСУ „Смарт“ из Београда.

Од 34 пријављена такмичара, трку у Новом Бечеју завршило је њих 28. Победу у генералном пласману однео је Небојша Петковић из Железника који се такмичио за АСУ „Рацинг Трибе“ у Застави Југо 55 хибрид. На другом месту се нашао Милош Стевановић са скоро 20 секунди заостатка за првопласираним, док је трећи био Предраг Милић, обојица у Хонди Сивик.

Поред победе у генералном пласману, Небојша Петковић је освојио и прво место у оквиру такмичења за јуниоре, док је био првопласирани и у класи 8, у којој се такмиче возила до 1.600 кубика.

Једина такмичарка у оквиру трке у Новом Бечеју била је Бјанка Острогонац из Футога у аутомобили Фијат Пунто која је и ове године заузела прво место у категорији дама, али и друго место у класи 5, у којој се такмиче возила преко 1.200 кубика.

У оквиру „Награде Новог Бечеја 2020“ такмичари су возили у укупно 8 класа, а такмичили су се серијски аутомобили у категорији спринт и у категорији тркачких аутомобила. Такмичење у Новом Бечеју се вози за шампионат Србије.

Извор: Општина Нови Бечеј