СУТРА ПОЧИЊЕ ХУМАНИТАРНИ БОЖИЋНИ БАЗАР У ПЕЋИНЦИМА

Новогодишњи и божићни празници су време даривања, време када смо посебно окренути једни другима. Са тим циљем, новоосновано Удружење за помоћ деци и одраслима са сметњама у развоју и инвалидитетом “Разликовница” из Пећинаца, организује хуманитарни божићни базар, током којег ће на пећиначком шеталишту продавати домаће производе, накит, књиге, едукативни материјал и још понешто.

Базар су подржали бројна удружења, установе и предузећа, као и Месна заједница Пећинци и Општина Пећинци, а по речима Тање Бордејашевић прикупљена средства од продаје иду на рачун Удружења Разликовница.

“Основни циљ нашег удружења управо су едукације, радионице и потпуна подрска особама са посебним потребама и њиховим породицама. Како се удружење буде развијало, шириће се и могућности на свим пољима. Желимо да радимо на подизању свести и интеракцији, нарочито међу најмлађима, јер код њих је емпатија најприсутнија” – рекла нам је Тања, и позвала све људе добре воље да се придруже њиховом шаренилу, посете базар и да заједно направе прве, али, како је рекла, значајне кораке.

Она додаје да ће у оквиру самог базара бити могуће учланити се у удружење, симболичном чланарином, као и да је чланарина бесплатна за децу и лица са посебним потребама и инвалидитетом и њихове породице.

Базар почиње сутра, 4. јануара и траје све до Бадњег дана до 6. јануара, на пећиначком шеталишту, од 8.00 до 16.00 часова.

Извор: Општина Пећинци