SUTRA SE ODRŽAVA 11. TRKA PRIJATELJSTVA U KULI, DOĐITE DA ZAJEDNO OBORIMO REKORD

Trka prijateljstva, brend opštine Kula i jedna od najmasovnijih manifestacija na ovom prostoru, organizuje se po jedanaesti put na ulicama Kule, navodi nasemesto. Svoje učešće do sada je prijavilo 826 takmičara, ali pošto vlada veliko interesovanje i pošto će prijave ostati otvorene i sutra na sam dan trke, očekuje se još veći broj trkača.

Svoj dolazak na Trku prijateljstva najavile su dve najbolje srpske atletičarke Olivera Jeftić i Teodora Simović, zatim Osman Junuzović i Belmin Mrkanović iz Doboja, koji su trenutno najbolji trkači u regionu. U Kulu 15. juna stižu i naši reprezentativci Milan Mitrović, pobednik Beogradskog maratona Kristijan Stošić i više od trideset članova reprezentacije na srednjim i dugim prugama.

Na ulicama Kule sutra će trčati gosti iz Beograda, Užica, Novog Pazara, Inđije, Petrovca na Mlavi, Zrenjanina, Novog Sada, Skoplja, Ugljevika, Sarajeva, Sombora, Nikšića, Tuzle, Osijeka, Subotice, Pančeva, Rume, Vršca, Apatina, Požarevca, Jagodine, Mostara, Sente, Kikinde, Zagreba, Vranja, Odžaka, Podgorice… i mnogih drugih mesta sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Trka prijateljstva je međunarodni karakter dobila na samom osnivanju, od prve godine, pa ovoliki odziv trkača iz nekoliko država regiona samo potvrđuje koliko je ova manifestacija poznata i uspešna.

Što se tiče brojki, prošle godine je trku završilo 832 takmičara, a bilo je više od 1.000 prijavljenih. Ove godine, očekuje se da rekord bude oboren, pa organizatori još jednom pozivaju naše sugrađane da sutra dođu u centar grada i podržte 11. Trku prijateljstva, jer ovde nije reč samo o trčanju. Trka prijateljstva je daleko više od obične trke, ovde je reč o druženju, promociji zdravog života, promociji fizičkih aktivnosti, humanosti, pa na kraju i obaveza da se pokažemo kao dobri domaćini i ugostimo preko 1.000 ljudi iz različitih krajeva!

Ukoliko niste u mogućnosti da trčite, dođite kao podrška i svojim prisustvom nagradite učesnike ove poznate manifestacije.

Za organizovanje Trke prijateljstva zaslužni su pre svega AK “Hajduk Maraton Tim” Kula na čelu sa Zdravkom Mišovićem, zatim, opština Kula, Kancelarija za mlade SO Kula, Turistička organizacija opštine Kula, Crveni krst Kula, AK Crvenka, AK Apatin, kao i sponzori i prijatelji trke: ASICS, Ultimate nutrition, Supplement Store, Tref Sport, Garmin Srbija, Voda Diva, Jaffa keks…

Satnica 11. Trke prijateljstva u Kuli

Što se satnice tiče, kako je najavljeno na konferenciji za medije, glavna trka počinje u 17:30, kod velikog parka u centru Kule. Dečja trka počinje sat vremena ranije, odnosno u 16:30. Prijavni centar će biti otvoren od 12:00 do 16:30, kod zgrade Pošte, tako da svoje učešće možete prijaviti na sam dan trke, što je takođe retkost u svetu trčanja i za svaku pohvalu!

Program cele manifestacije počinje u 15:30, uz dva fitnes programa, oko 16:00 će biti održan panel direktora trka iz Srbije i regiona, a ceremonija zvaničnog otvaranja trke je zakazana u 17:00.

Proglašenje pobednika je u 18:30, na bini ispred zgrade Pošte.

Još jednom obaveštavamo građane da će sutra, 15. juna, već u ranim jutarnjim časovima biti zatvoren uži centar grada (Kramerova i Lenjinova ulica do stanice policije), zbog montiranja ograde i bine. Trasa kojom se trči, od Kramerove ulice do Petra Drapšina i put prema jezeru će biti zatvorena za saobraćaj od 17:15 do 19:30.

Izvor: nasemesto