SUTRA U PEĆINCIMA PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Pećinačko Udruženje poljoprivrednih proizvođača u saradnji sa Agencijom za razvoj opštine Pećinci i Poljoprivrednom stručnom službom iz Sremske Mitrovice i ove godine organizuje predavanja za poljoprivredne proizvođače sa teritorije pećinačke opštine

Kako nam je rekla Marijana Panić, predsednica pećinačkog Udruženja, stručni predavači PSS iz Sremske Mitrovice i Instituta za kukuruz “Zemun polje” upoznaće poljoprivrednike sa tehnologijom prihrane pšenice i zaštitom bilja iz oblasti ratarstva, kao i sa IPARD programima, subvencijama iz oblasti stočarstva, a nakon predavanja biće održana i promocija ZP hibrida.

“Takođe, poljoprivrednicima će na predavanjima biti uručeni rezultati besplatne analize zemljišta, koje je Udruženje poljoprivrednih proizvođača organizovalo za svoje članove u saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom, Poljoprivrednom stručnom službom Sremska Mitrovica i Agencijom za razvoj opštine Pećinci, a poljoprivrednici će biti u prilici da se posavetuju sa predavačima na osnovu dobijenih rezultata” – rekla je Panić.

Prvo predavanje će biti održano u zgradi Opštine u utorak 12. februara u 10.00 časova, za poljoprivredne proizvođače iz Pećinaca, Sibača, Popinaca, Šimanovaca, Prhova, Sremskih Mihaljevaca i Deča.

Nakon Pećinaca, predavanja će biti održana i u Kupinovu u restoranu “Bonafides”, u sredu 13. februara u 10.00 časova, za poljoprivrednike iz Kupinova, Obreža, Ašanje i Karlovčića, kao i u Donjem Tovarniku u Lovačkom domu, u četvrtak 14. februara za poljoprivrednike iz Donjeg Tovarnika, Brestača, Ogara, Subotišta.

Izvor: Opština Pećinci