СУВОЗАЧ У КОФЕРУ КРИО ВИШЕ ОД 30.000 ЕВРА

Цариници су у сарадњи са полицијом 13. априла 2018. године, на улазној страни граничног прелаза Батровци, запленили више од 30.000 непријављених евра које је сувозач у џипу крио у свом коферу.

Прекршај је откривен када је џип „гранд чироки“ немачких регистарских ознака стигао на ред за контролу. За воланом џипа који се кретао из правца Немачке ка Турској налазио се  средовечни немачки држављанин турског порекла, а на сувозачевом месту сапутник турске националности, по занимању грађевински радник.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, путници су одговорили да немају ништа осим личног пртљага, те да возач са собом носи 9.500 евра, а сувозач свега 2.200.

Међутим, током детаљног прегледа цариници су открили да се у сувозачевом коферу налазе две коверте са по 20.000 евра. Једна коверта била је умотана у чаршав, а друга је пронађена у унутрашњем џепу сувозачеве јакне. Такође, у џепу његових панталона које су се налазиле на задњем седишту џипа пронађено је још 2.200 евра, које је пријавио.

Путнику је враћен дозвољени износ од 10.000 евра, а остатак од 32.200 евра привремено је задржан до окончања прекршајног поступка.

Извор: Управа царина Републике Србије