СВЕ ЗНАЧАЈНИЈА ПОДРШКА ВОЈВОЂАНСКИМ ПЧЕЛАРИМА

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас војвођанским пчеларима 108 уговора укупне вредности 36,5 милиона динара намењених за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.

Милићевић је нагласио да ће подстицаји Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство намењени пчеларима сигурно допринети модернизацији у производњи меда, и омогућити пчеларима да са квалитетнијим производима изађу на домаће и страно тржиште.

Он је нагласио да су Влада Србије и Покрајинска влада препознале стратешки значај пољопривреде, али и производње и прераде хране, те да се у том сегменту може много постићу улагањем у модернизацију производње.

„Да је пољопривреда наш велики потенцијал говори и податак да ове године имамо никада већи аграрни буџет у Војводини, који након ребаланса износи 8,3 милијарде динара“, нагласио је потпредседник Милићевић.

Он је навео да су улагања у пољопривреду велика, о чему, између остало, говоре и улагања у водопривреду где су се тренутно реализује 11 великих инвестиција широм Војводине.

„Верујем да ћемо улагањем у инфраструктуру створити предуслове да пољопривреда и у укупном смислу прехрамбена индустрија много више доприноси у економском развоју Србије и наше покрајине“, казао је потпредседник Милићевић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић нагласио је да је у претходне две године континуирано повећаван буџет за инвестиције у пчеларство, те да је ту меру у овој години обезбеђено 20 милиона динара из покрајинског буџета.