СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО ПЕЋИНЦИ – ГРАЂАНИ У ФОКУСУ РАДА

„Сва улагања имају само један циљ, а то је да нашим грађанима створимо најбоље могуће услове за живот“ – поручио је председник Ђокић.

Поводом дана општине Пећинци, 22. маја, Светог Николе Летњег, одржана је Свечана седница Скупштине општине Пећинци.Седницом је председавала Дубравка Ковачевић Суботички, председница СО Пећинци.

„Општина Пећинци већ дуже од деценије бележи привредни развој какав није имала од свог оснивања 1960. године и данас је једна од индустријски најразвијенијих средина у Србији, а грађани јесу фокус нашег рада. Наши грађани и породица као стуб сваког друштва и у будућности ће остати наш приоритет, јер то је једини начин да као локална заједница идемо напред“ – рекла је Ковачевић Суботички.

Predsednik oštine Siniša Đokić je istakao da je ubrzani privredni razvoj doveo do velikih ulaganja u infrastrukturu.

„Zahvaljujući bezrezervnoj podršci svih viših nivoa vlasti, od samog predsednika Republike Aleksandra Vučića do Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, u opštini Pećinci je u poslednjih nekoliko godina urađeno više od 40 km asfaltnih puteva, više od 56 km kanalizacione i vodovodne mreže, više od 7.500 kvadratnih metara obrazovnih objekata i više od 120 km gasne mreže. Sva ova ulaganja imaju samo jedan cilj, a to je da našim građanima stvorimo najbolje moguće uslove za život“ – poručio je predsednik Đokić.

Међу високим званицама био је и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић, који је општини Пећинци уручио донацију од 20 лаптоп рачунара.

„Ваша локална самоуправа испуњава све неопходне услове које једна перспективна јединица локалне самоуправе мора да има ако жели да настави да се развија у правцу привредног раста. Пре свега, имате визију, искусно лидерство, ефикасан менаџмент, повољан саобраћајни и географски положај, инфраструктуру и најпознатију радну зону у земљи“ – рекао је Дабић.

На седници су уручене и највише општинске награде. Овогодишњи добитници Плакете за хуманост општине Пећинци су Марко Ратковић, Хуманитарни турнир „Пеђа Гајић“ и Организација „Сви за Космет“.

Добитници Признања за друштвену одговорност су Далас група, МК група и компанија Силбо.

Лауреати Захвалнице за успешну сарадњу су Фондација Алек Кавчић, Ловачко удружење „Обедска бара“ и Удружење пензионера „Пећинци 2012“.

У име награђених обратио се Иван Митровић, ПР менаџер МК групе.

„Мени је данас припала част да се испред МК групе и у име свих овогодишњих добитника захвалим на овим дивним признањима која је општина Пећинци уручила. Надам се да ћемо послужити као добар пример и другим компанијама, али и појединцима, да се друштвено одговорно ангажују, како бисмо сви заједно својим доприносом створили боље услове за живот људи са којима свакодневно живимо и радимо“– казао је Митровић у свом обраћању.

Општина Пећинци већ годинама помаже наш народ на Косову и Метохији, а на челу делегације из општине Лепосавић био је познати хуманитарац Миодраг Радовановић.

„Желим да вам пренесем једну велику и вечну захвалност за све то што сте урадили. Што је пуно новогодишњих пакетића, лаптоп рачунара, таблета, финансијске помоћи, а нарочито летовања деце у Лепенском вируапсолутно бесплатно сваке године. Учинићемо све да дамо један мали допринос у једној великој борби државе Србије за очување наших националних и државних интереса. Још једном желим да се свима захвалим за све оно што радите, председнику Синиши посебно, Милораду Пантићу посебно, а има ту и много других привредника који увек подржавају мој хуманитарни рад“ – изјавио је Радовановић.

У културно-уметничком делу програма наступили су доајени српског глумишта Лепомир Ивковић и Бошко Пулетић и Новосадски камерни хор.

Извор: Општина Пећинци