СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ГАРАНЦИЈСКОГ ФОНДА

На свечаности поводом обележавања петнаест година постојања Гаранцијског фонда АП Војводине, која је уприличена у Српском народном позоришту присуствовали су највиши представници из Републике, Покрајинске Владе АПВ, као и бројни пословни партнери и клијенати Фонда.

 

Присутне је поздравио директор Гаранцијског фонда Ђорђе Раковић, који се у  домаћинском обраћању званицама, осврнуо на историјат рада фонда и остварене резултате, са посебном констатацијом да је Фонд у последње две године остварио најзначајније резултате у свом раду. Гаранцијски фонд Војводине је успео да се успешно позиционира и на међународном плану, као члан је Асоцијације европских гаранцијских фондова, а још један значајан допринос бележи и на плану женског предузетништва за шта је лане добио и значајно међународну награду. Реч је о међународном пројекту на којем су учешће узели и фондови из Мађарске и Румунија, а Гаранцијски фонд је као једини из Србије реализовао пројекат, захваљујући којем је отворено чак 806 нових радних места за жене из руралних средина.

Након поздравног говора присутнима се обратио Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, он је указао на значај ове финансијске институције, која је, како је нагласио, и основана са намером да својим клијентима обезбеђује повољне услове гаранција за добијање кредита код пословних банака у циљу развоја привредне делатности.

 

Свечани програм елегантно је испреплетен културно уметничким програмом, зачињен екипом Државног посла, балетом и Гаравим сокаком.

 

Након програма уприличен је коктел за све званице.