СВЕЧАНО ОТВОРЕН 31. ПОЗОРИШНИ МАРАТОН

У Народном позоришту Сомбор, јуче је свечано отворен 31. Позоришни маратон под слоганом „Ко воли позориште?“. Фестивал у славу позоришта, глумаца и публике трајаће до суботе, 10. јуна, а уз занимљив пратећи програм, посетиоци ће имати прилику да погледају дванаест представа за одрасле и две представе за децу.

  1. Позоришни маратон званично су отворили млади глумци Исидора Влчек, Ксенија Митровић, Ана Рудакијевић и Никола Кнежевић из представе „Три зиме“, ауторке Тене Штивичић, у режији Јасне Ђуричић и продукцији позоришта Промена, која је на сомборску публику оставила снажан утисак.

Прве фестивалске вечери публика, међу којом су били и чланови Градског већа Анита Стојаков и Ђорђе Зорић, је погледала чувену трагедију „Магбет“, највећег драмског писца у историји позоришта Вилијама Шекспира, у извођењу Народног позоришта из Београда са сјајном глумачком екипом: Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Бранислав Лечић, Александар Срећковић, Радмила Живковић, Александра Николић, Ивана Шћепановић, Вучић Перовић, Петар Стругар, Данило Лончаревић, Јован Јовановић, Огњен Малушић, Немања Стаматовић, Богдан, Богдановић, Драган Секулић, Милош Живановић, Томислав Радосављевић, Милан Шавија и Милош Дмитровић.

Након тога је уследио позоришни комад „Кисеоник“, аутора Ивана Вирипајева у извођењу Нарадног позоришта у Битољу из Републике Северне Македоније, а публика је могла да присуствује и промоцији књиге Јелице Стевановић „Народно позориште у огледалу времена I и II“.

Позоришни маратон Народног позоришта Сомбор покренут је давне 1993. године, као јединствен ревијални фестивал у Србији на којем се представе играју једна за другом,  а како је истакла директорка Народног позоришта Сомбор, Бојана Ковачевић: „Маратон је атмосфера, маратон је енергија, маратон је слављење позоришта. Маратон трчите ви, као публика, трче га и глумци, трче га и сви они иза и око сцене“.

Извор: Град Сомбор