СВЕЧАНО ОТВОРЕН НОВИ ДЕЧЈИ ВРТИЋ У НАСЕЉУ “ПУТНИКОВО”: “БУБАМАРА” ЗА 150 МАЛИШАНА ОД ЈАСЛЕНОГ ДО ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА

Дечји вртић “Бубамара”, најсавременији објекат те врсте у граду, свечано је отворен данас у зрењанинском насељу “Путниково”. Симболичним пресецањем врпце, вртић су отворили  државни секретар Министарства привреде Републике Србије Александар Старчевић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и директор Предшколске установе Зрењанин Владимир Петровић. Свечаности су присуствовали и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Иван Бошњак, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, посланици у Скупштини АП Војводине, одборници Скупштине града, представници локалне самоуправе.

Намењен боравку деце свих узраста – од јасленог до предшколског – по највишим стандардима, вртић “Бубамара” изграђен је средствима Града Зрењанина и Министарства привреде Републике Србије, а укупна вредност инвестиције је 55 милиона динара без ПДВ. 

Градоначелник Чедомир Јањић рекао је да се у вртиће Предшколске установе Зрењанин сваке године уписује око две ипо хиљаде малишана, а да ће у новоотвореном објекту боравити 150 деце. 

– Заједно смо, с Министарством привреде, изградили овај вртић, 55 милиона је коштала инвестиција, 17 милиона смо добили од министарства и користим ову прилику да им се на томе захвалим. Надам се да ћемо и следећи пројекат заједнички реализовати, а жеља нам је да изградимо још један вртић који нам је неопходан, у старом делу Багљаша. И овај вртић, у насељу “Путниково”, први је на овој територији и надам се да ће наши суграђани и њихова деца бити задовољни услугом Предшколске установе. Објекат је прелеп, добро опремљен и верујем да ће од 1. септембра бити пун – истакао је Јањић. 

Нови вртић лоциран је у стамбеном насељу “Путниково”, на територији месне заједнице “Болница – Берберско”, на простору омеђеном улицама Рајка Ракочевића, Војводе Степе и Кочићеве. Главни улаз је из Улице Рајка Ракочевића. Изграђен је на градској парцели површине око 2500 м2, а површина самог објекта је 742,62 квадратних метара.

 Директор Предшколске установе Зрењанин Владимир Петровић рекао је да је Зрењанин један од ретких градова у Србији у којима не постоје листе чекања за упис деце, и сви родитељи који то желе могу своју децу уписати у неки од двадесет вртића у граду. Захвалио се Граду Зрењанину и Министарству привреде на помоћи у реализацији ове инвестиције.

– Објекат је најсавременије опремљен и у њему ће боравити деца од јаслених и млађих средњих до предшколских група. Сва деца чији су родитељи конкурисали за место маја месеца овде ће бити смештена, а долазе са територије месне заједнице “Болница – Берберско” и делом са Багљаша, тако да је у овом делу града заиста био потребан вртић оваквог капацитета. Имамо и довољно стручног кадра који ће овде радити, и сигуран сам да ће вртић “Бубамара” функционисати у најбољем реду – истакао је Петровић.

 С новоотвореним објектом, Предшколска установа Зрењанин у свом саставу има двадесет вртића и групу на одељењу педијатрије Опште болнице “Ђорђе Јоановић”. Сви раде у пуном капацитету, а похађа их око две ипо хиљаде деце јасленог, обданишног и припремног предшколског узраста. 

Извор: Град Зрењанин