СВЕЧАНО УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

У Великој скупштинској сали зграде Градске управе у Сомбору данас су свечано уручени уговори крајњим корисницима и привредним субјектима за спровођење мера енергетске ефикасности, односно за замену спољњих врата и прозора на породичним кућама и становима.

  1. корисник са територије Града Сомбора остварио је право на субвенције у износу до 100.000 динара, а радове ће спроводити код изабраних привредних субјеката: „Fenster sistem“, „Daki plast“, „Euroterm“, „Profi plast SV“, „Panel sistem 2018“, „Almax plus“, „Euro-PVC“, „Severplast gradnja“ i „Alu – MMG“.

Уговоре је уручила заменица градоначелника Љиљана Тица која је поручила да је Град Сомбор са задовољством прихватио учешће на конкурсу Министарства, како би суграђанима омогућио подршку у замени столарије и постизања већег степена уштеде енергије у њиховим домовима.

„Средства која су обезбедили Министарство и Град износе 6 милиона динара, од чега је 3 милиона динара издвојио град из сопствених средстава, а остатак је подршка Министарства“ рекла је заменица градоначелника.

На јавном позиву Министарства рударства и енергетике за за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације породичних кућа који спроводе јединице локалне самоуправе прошла је 61 локална самоуправа, међу којима је и Град Сомбор.

Извор: Град Сомбор