СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ КУЛА ОДЛОЖЕНА ДО ДАЉЊЕГ

Дан општине Кула обележава се 16. новембра. Одлука о обележавању Дана општине Кула донета је на седници Скупштине општине Кула 12. фебруара 2015. године, док је Комисија за утврђивање назива улица и одређивање празника разматрала достављене предлоге и мишљења и донела закључак да се за Дан општине утврди 16. новембар. А тога дана, подсетимо се, након четири године ратовања, победничка Српска војска ослободила је и ове наше крајеве. Српски добровољац, Куљанин Ђура Богојевац, на челу свог вода у саставу чете поручника Радована Матејића, дошао је у свој родни град као ослободилац, 16. новембра 1918. Две недеље касније у Новом Саду, 25. новембра 1918., на Великој народној скупштини Срба, Буњеваца и осталих Словена, изгласано је присаједињење Бачке, Баната и Барање Краљевини Србији.

Претходних  година свечано смо обележавали овај датум, како и доликује. Ове године, због тренутне епидемиолошке ситуације са корона вирусом, свечани програм у Културном центру Кула, додела Годишњих награда општине Кула у 2020. години, у знак јавног и посебног друштвеног признања за доказане заслуге током епидемије корона вируса и успешног функционисања општине Кула у време ванредног стања и планирана изложба „У сусрет музеју“ у Ликовној галерији Културног центра Кула се одлажу до даљњег.

-Здравље свих нас мора да остане на првом месту, будите пажљиви према себи и другима, поручио је председник општине Кула Дамјан Миљанић.

Извор: Општина Кула