СВЕТОСАВСКИ РУКОМЕТНИ ТУРНИР

Поводом обележавања дана школе и школске славе, ОШ „Свети Сава“, уз подршку Града Кикинде, Српске православне цркве и Рукометног савеза Војводине, у хали Спортског центра “Језеро“ организован је „Светосавски рукометни турнир“. На спортској манифестацији учествовало је више од 700 ученика из 12 основних школа, а свечаном отварању присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач и члан Градског већа задужен за спорт и омладину, Драган Пецарски.

“Ова лепа спортска манифестација у хали била је прилика да се промовише рукомет, али и школски спорт уопште. Зато увек апелујемо на децу да се играју спорта, да уживају у спорту и да кроз спорт постану још бољи људи. Циљ нам је да се свако дете у Кикинди игра спорта. Драго ми је што је велики број школа и деце узео учешће у манифестацији, која промовише бављење спортом и фер-плеј “, рекао је градоначелник.

Турнир је био организован пети пут:

“У оквиру обележавања Дана школе, претходних дана организовани су турнири у таблићу и шаху, као и ликовни конкурс. Централна приредба биће организована у Народном позоришту у недељу, када ће уз пригодан програм бити додељене плакете најбољим ученицима осмог разреда. Након периода коронавируса, указала се прилика да у хали окупимо чак 700 учесника из 12 школа из Кикинде и села“, додала је Гордана Рацков, директорица ОШ “Свети Сава“.

Манифестацију је подржао и Рукометни савез Војводине доделом опреме:

“Донели смо деци лопте и опрему како бисмо их подстакли да се у што већој мери баве спортом. Јесте рукомет популаран, али најважније је да деца буду активна и да се баве било којом спортском активношћу и да кроз спорт одрастају“, потврдио је Рајко Продановић, генерални секретар Рукометног савеза Војводине.

Извор: Град Кикинда