СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Град Кикинда ће, захваљујући одличној сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Сектором за ванредне ситуације, цивилним јединицама и добровољним ватрогасним друштвима, наставити да континуирано повећава ниво спремности цивилне заштите. Поводом обележавања Светског дана цивилне заштите, у Градској кући одржан је састанак на ком је истакнуто да ће се улагања у ову врло важну област нашег друштва наставити и увећавати. Обележавању су присуствовали Никола Лукач, градоначелник Кикинде, Мирослав Дучић, начелник Севернобанатског управног округа и Небојша Јованов, члан Градског већа.

“И даље ћемо улагати средства из буџета, али и кроз конкурсе виших нивоа власти и међународне пројекте, како бисмо што боље опремили цивилну заштиту и били спремни за све изазове. Јасна је опредељеност локалне самоуправе да, заједно са Сектором са ванредне ситуације и свим јединицама цивилне заштите, учествује у пројектима опремања и унапређења спремности овог сектора“, рекао је градоначелник.

На територији нашег округа формирана су два вода специјализованих јединица цивилне заштите за заштиту од пожара, један вод за пружање прве помоћи и једно одељење за спасавање на води и под водом. Обележавањау су присуствовали и Зоран Будиша, начелник Одељења за ванредне ситуације, Павле Рајков, начелник Полцијске управе Кикинда, представници Ватрогасне службе и Сектора цивилне заштите.

“На територији Севернобанатског управног округа, на основу процене ризика формиране су три специјалне јединице цивилне заштите. У Кикинди је организована јединица цивилне заштите опште намене, која има двадесет једног члана, а именовани су и повереници и заменици повереника цивилне заштите“, додао је Зоран Будиша, начелник Одељења за ванредне ситуације.

Извор: Град Кикинда