СВЕТСКО ПРИЗНАЊЕ КОВИНСКОМ НАСТАВНИКУ

Дејан Крецуљ, професор физике и групе информатичко-технолошких предмета ковинске ОШ “Јован Јовановић Змај” добитник је престижног светског признања најбољим наставниима “Global Teacher Award 2019”.

Како је пренела Радио Телевизија Војводине „ово је велико признање војвођанском образовању, с обзиром да је од више хиљада кандидованих наставника из 70 земаља награђено 100 најбољих“. Међу њима су двоје наставника из Војводине: поред Крецуља, награду је заслужила и др Лидија Неранџић-Чанда, професор српског језика и књижевности сомборске Гимназије “Вељко Петровић”.

Награда за најбољег наставника света се додељује наставницима који дају посебан допринос својој професији. Та посебност се огледа кроз допринос наставничкој професији, како на локалном, тако и на глобалном нивоу.

Награду додељује “Alert Knowledge Services” из Њу Делхија у Индији, који ради са школама из целог света на едукацији директора школа, наставника, библиотекара и саветника у образовању, са циљем изградње бољег друштва кроз образовање.

За средину септембра планирана је Конференција на којој ће се победницима уручити награде и сертификати, а биће то и прилика да и наши наставници представе досадашњи рад и промовишу образовање своје земље.

Честитамо наставнику Дејану Крецуљу којуи је заслужио због посвећености свом позиву и уједно се захваљујемо на дугогодишњој сарадњи са уредништвом сајта Општине, посебно када је реч о извештавању из матичне школе, у својству ПР-а. 

Лепу вест прочитајте и на порталу РТВ-а, путем линка http://www.rtv.rs/sr_lat/mladi/obrazovanje/vojvodjanski-nastavnici-medju-najboljima-na-svetu_1037683.html

Извор: Општина Ковин