„SVITAC‟ PRVI PUT SAMOSTALNO PRED PUBLIKOM

Udruženje „Svitac‟ obeležilo je u nedelju, 16 juna, šest godina postojanja i rada sada već tradicionalnim godišnjim koncertom na letnjoj pozornici ispred hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Deču. Šest godina od osnivanja, 2013. godine, Udruženje „Svitac‟ okuplja 49 dece iz Deča, u tri folklorna ansambla i pevačkoj grupi, a ovogodišnji nastup je bio specifičan po tome što su prvi put imali solistički koncert, jer su nakon šest godina vrednog rada, kako kažu, uspeli da sastave bogat repertoar pesama i koreografija i bili spremni da samostalno izađu pred dečku publiku.

Folklorni ansambli i pevačka grupa su pesmom i igrom proveli posetioce koncerta kroz čitavu Srbiju, a nagrade i zahvalnice sadašnjim, ali i bivšim članovima Udruženja koji su došli da podrže mlade igrače i pevače, uručile su predsednica Skupštine Udruženja Smilja Todorčević i članica Upravnog odbora Ružica Mrkalj.

„Ponosni smo što je Udruženje za ovih šest godina sazrelo toliko da smo ovaj koncert mogli da organizujemo samostalno i da imamo dva i po sata kvalitetnog programa. Neke od članica naše pevačke grupe su ovoga puta prvi put imale solističku tačku i prezadovoljni smo. Naši članovi su uzrasta od godinu i po, pa do neograničeno. Za proteklih šest godina kroz naše udruženje je prošao veliki broj dece, ali i roditelja. Mi smo ovom prilikom želeli da se zahvalimo i svim bivšim članovima, tako da smo uručili 86 zahvalnica, kojima smo želeli da im poručimo da to što više nisu aktivni članovi, ne znači da nisu deo Udruženja „Svitac‟. Aktivnim članovima smo uručili statue u vidu violinskog ključa, u znak zahvalnosti za vredan rad, jer je za bavljenje umetnošću najvažnija ljubav i velika predanost‟ – rekla nam je Smilja Todorčević.

Kao specijalni gost na koncertu je nastupila Lidija Domazet iz Šimanovaca, učesnica serijala „Nikad nije kasno‟, koja je otpevala numere Zbog jedne divne crne žene i Ko te ima taj te nema.

Izvor: Opština Pećinci