ТА ИЗВОЛТЕ ДОЋИ – СТАРИ ЛАЛА ДЕВЕТИ ПУТ

Опште удружење предузетника општине Ковин – секција Стари Лала, под покровитељством Општине Ковин, организује 9. по реду Манифестацију „Стари Лала“ и позива на дружење у суботу и недељу, 15. и 16. јуна „у центру Ковина и оближњим сокацима“. Оба дана улице Старог Лале отворене су за посетиоце од 10.00 до 22.00 часа. Позвани су, као и увек до сада, сви којима су Банат, стари занати  и обичаји у срцу! 

Све почиње у суботу, 15. јуна, традиционално од 10 часова биће отворени продајно изложбени штандови, мини сајам пољопривредних машина и ликовна колонија локалних уметника. Од 11 часова почиње Кување националних јела, а дегустација је у 16 сати.

Од 16.30 је дефиле фијакера, од 17 на платоу у центру посетиоци могу погледати показну вежбу Црвеног крста, а већ од 17.15 програм најмлађих из ПУ „Наша радост“, под називом Деца одраслима.

Свечано отварање манифестације „Стари Лала 2019“ заказано је за 18 часова, када ће се са летње позорнице испред Центра за културу присутнима обратити организатори и представници локалне самоуправе, а наступиће Хор «Искон», «Ковински бећари» и оркестар хармоника.

Од 20.00 почиње културно-уметнички програм, а сви пратећи програми и штандови отворени су до 22 сата. У наставку најаве, погледајте комплетан програм овогодишње манифестације, и за недељу, са сатницом.

Подсетимо, одлуком Скупштине општине Ковин из фебруара прошле године, „Стари Лала“ има епитет „манифестације од значаја за општину Ковин“, што ће свакако допринети њеној одрживости и надаље, јер у календару и срцима суграђана и њихових гостију већ заузима посебно место. 

Извор: Општина Ковин