ТАБЛЕТИ ЗА НАЈБОЉЕ РОМСКЕ УЧЕНИКЕ ДОБИТНИКЕ СВЕТОСАВСКИХ ПОВЕЉА

Председница Oпштине Рума Александра Ћирић Бошковић, у сарадњи са Националним саветом Рома, организовала је данас у Градској кући пријем за најбоље ромске ученике, носиоце Светосавске повеље и њихове разредне старешине.

Ученицима који су се истакли својим радом и знањем, Данки Јованов која похађа фармацеутски смер у школи „Драгиње Никшић“ у Сремској Митровици, Живку Павлов ученику Техничке школе „Миленко Брзак Уча“ из Руме, и Даници Мијатовић ученици ОШ „VI ударне војвођанске бригаде“ из Грабоваца, председница Ћирић Бошковић, чланица Националног савета Рома и покрајинска посланица Јелена Јовановић и Данијела Тадић, ромска координаторка општине Рума. уручили су таблете као награду и подстрек за даљи успех у школовању.

„У пријатељској атмосфери данас смо истакли важност заједништва, једнакости и међусобног поштовања. Образовање младих је међу најважнијим предусловима за промену и побољшање услова живота. Поносни на наше ученике и њихове разредне старешине, заједно са гостима, сложили смо се да сваки успех треба подржати и да ћемо и у будућности наставити да заједничким снагама дајемо подстрек свим нашим ученицима да буду још бољи и успешнији“, истакла је председница Ћирић Бошковић.

Извор: Општина Рума