ТАЈКУНСКО-РУШИЛАЧКО-ПРЕЛЕТАЧКА КОАЛИЦИЈА ПРЕСЕЛИЛА ЦИРКУС У ВОЈВОДИНУ

У дану када је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворио други новоизграђени булевар у последње две недеље, у Новом Саду су се окупили ови који више немају никога на протестима, па никога ни у оним шаторима, остали само шефови странака без чланова истих, да држе конференције за медије.

Обавештавају нас све да формирају испоставу за Војводину, и исти они људи који су уништили и опљачкали све вредно у нашој покрајини, који су Шарићима и Јерковићима поклонили земљу, који су приватизовали па одмах затворили све фабрике, који су уништили сељака у Војводини, они су одлучили да нам држе предавања.

Причају нам бајке као да никад нису били на власти, као да су они неки нови, неукаљани политичари, а не као проказани, на изборима небројено пута заковани за дно људи, самозвана Твитер елита о којој лепо мисли само њихов одраз у огледалу.

На конкретна питања новинара шта им је програм, одговарају излизаним фразама, где главни приповедач данас Јанко Веселиновић излаже тако да сам једва остао будан. Купите човеку неке витамине, к’о Бога вас молим, мало енергије да добије човек, не може да се прати излагање, како због досадног и празног садржаја, тако и због саме природе излагања.

Након тога се обраћа Арон Чонка, председник неке мађарске комби странке, којег јавно питам да ли је у актуелном мандату, где СНС има већину, урађено више да се створе услови за рад посланика на језицима мањина, него што је учињено за четири мандата жуте странке? И да ли га је барем мало срамота кад говори о условима рада у Скупштини АП Војводине?

На крају, као шлаг на торту, обраћа се највећи тајкун Ђилас, који појма нема ни зашто је дошао у Нови Сад, ни шта треба да ради. Успео је, ипак, да изнесе још једну лаж, а то је да Србију годишње напусти 100.000 људи. Ширење панике не приличи озбиљним политичарима…

Кад посматрам ону сабласну атмосферу на конференцији, где су присутни и фашиста из Чачка, онај други Веселиновић што позива на силовања, други тајкун Јеремић у испасаној кошуљи, као и неизбежна Мариника која ни сама не зна колико је странака променила (наравно, невраћајући мандат странци коју је издала), задовољно могу да констатујем да ова братија не може да сруши ни председника било којег кућног савета, а не Александра Вучића.

 

Живела оваква наша опозиција.

Живела Србија!

 

Дамир Зобеница

члан Председништва и потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке