„ТАЈНА ДРУШТВА – ИЗМЕЂУ МИТА И СТВАРНОСТИ“

У уторак, 27. фебруара, од 14.00 часова, у Културном центру Новог Сада, на Трибини младих (Католичка порта, бр. 5), Центар за друштвену стабилност одржаће трећу по реду трибину, са циљем оснаживања културе дијалога и обогаћивања дискусионих садржаја интелектуалне сцене Новог Сада.
Тема нове трибине биће: „Тајна друштва – између мита и стварности“.
Колики је обим деловања тајних друштава? Утичу ли она на друштвену збиљу помоћу фама која влада о њима или пак у својим рукама држе реалне инструменте? Ко су чланови тајних друштава? Колико својим деловањем утичу на наше свакодневне животе? Како је уређена њихова интерна хијерархија? Ко је на врху, а ко при дну лествице моћи?
На ова и друга питања, покушаће да одговоре учесници трибине:
Миломир Марић, доајен српског новинарства, публициста, књижевник, главни уредник телевизије „Хепи“.
Проф. др Небојша Пајкић, редовни професор Београдског универзитета на Факултету драмских уметности, филмски режисер, филмски критичар, сценариста, књижевник.
Др Миша Ђурковић, научни сарадник на Институту за Европске студије у Београду, философ, писац, геополитички аналитичар, стручњак за политичку философију, питања идеологије либерализма и концепта државе.
Модератор трибине је Предраг Рајић, правник, геополитички аналитичар, портпарол Центра за друштвену стабилност и председник Српско-америчког форума „ПолитикУС“.