TAJNA VEZA – SEĆANJE NA DUŠKA TRIFUNOVIĆA

Kantautor Branko Pražić, nekadašnji osnivač i frontmen jedne od prvih vojvođanskih rok grupa „Cvrčak i mravi”, kao i grupe „Sunčeve pege”, kompozitor i pevač bio je dugogodišnji saradnik pesnika Duška Trifunovića. Posle Duškove smrti, nastavio je da radi sopstveni program u znak sećanja na preminulog prijatelja, velikana srpskog pesništva.
„Tajna veza – sećanje na Duška Trifunovića” je muzičko-poetski recital, moglo bi se reći i kabare, u kome Branko Pražić govori o Dušku kao prijatelj i saradnik (posle 13 godina zajedničkog rada), recituje njegovu poeziju i peva sada već antologijske pesme – Tajna veza, Glavo luda, Maskenbal, Naj,naj, Zlatna ribica…
Tokom rada sa Duškom, Branko Pražić je uradio preko 30 kompozicija na njegove stihove, a 2005. godine objavio je i CD sa novim autorskim pesmama na tekstove Duška Trifunovića. Program je autorski rad, zasnovan na sećanjima i Duškovim pričama, brižljivo koncipiran i iznijansiran, u prilog čemu govori i izvanredan prijem kod publike različitog uzrasta – kako zbog stihova i pesama, tako i zbog obilja anegdota koje Branko priča, a koje je nekad i sam Duško govorio.

Učestvuju:
Branko Pražić – vokal i gitara
Nemanja Pražić – vokal
Igor Lončar – klavijature

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Novosadskog pozorišta, radnim danima od 10h do 12h i od 18h do19h na dane predstava.

Cena ulaznice: 500 dinara

Izvor: Novosadsko pozorište – Újvidéki Színház