TAKMIČARI PK “BJELICA” OSTVARILI SJAJAN USPEH NA PRVENSTVU SRBIJE

U Kikindi je 13, 14. i 15. decembra, odražano Prvenstvo Srbije u plivanju na malim bazenima za juniore i u aposlutnoj kategoriji, navodi nasemesto.

Učestvovalo je 350 najboljih plivača iz 42 kluba iz Srbije. Plivački klub “Bjelica” iz Vrbasa bio je jedini predstvanik našeg grada i kao i uvek, pokazao je izvanredne rezultate.

Jelena Kosović je priredila možda i najveće iznenađenje ušavši dva puta u A finale i osvojivši dve medalje u juniorskoj konkurenciji gde je plivala sa dve godine starijim plivačicama. Jelena je postala viceprvak države u juniorskoj konkurenciji na 200m delfin, a zauzela je i treće mesto na 100m delfin. Koliko je ovo veliki rezultat govori podatak da je Jelena imala peti najbolji rezultat u apsolutnoj kategoriji, a prva sledeća plivačica njeno godište imala je 12 sekundi slabije vreme. Zapažen rezultat je napravila i Nađa Igrački koja je kao najmlađi takmičar sa ličnim rekordom ušla u B finale na 200m delfin.

“Sada sledi kamp selekcije Vojvodine na kome su pozvane dve plivačice PK “Bjelica” Vrbas, Marija Krajinović i Lenka Kozomora, kao i dvojica trenera. Na ovom kampu pozvani su najperspektivniji plivači Vojvodine u uzrastu pionira i oni će imati trodnevna razna testiranja. Posle toga slede pripreme za državno prvenstvo koje će biti u martu sledeće godine. Ova godina nam je bila izuzetno uspešna, osvojili smo 29 medalja na prvenstvu Srbije i Vojvodine a u sledećoj očekujemo još bolje rezultate”, kažu iz PK “Bjelica”.

U klubu rade četvorica profesora fizičkog vaspitanja, koji vežbaju sa plivačima u manjim grupama i to je jedan od razloga kontinuiranog uspeha. Pored treninga na bazenu, radi se i suvi trening tri puta nedeljno. Svi zainteresovani koji žele da treniraju u PK “Bjelica”, a imaju četiri godine i više, mogu da se jave treneru Milošu na telefon 060/668-48-74.

Izvor: nasemesto