TAKMIČARI STRELJAČKE DRUŽINE „PANČEVO 1813“ U FINALU KUPA SS SRBIJE

Proteklog vikenda je u Beogradu održano poslednje, treće kolo, Kupa SS Srbije vazdušnim oružjem po A programu, na kojem je nastupilo 13 takmičara iz Streljačke družine „Pančevo 1813“, navodi 013info.

Dejan Pešić je sa 620,8 krugova, osvojio peto mesto u konkurenciji seniora puškom, što mu je bilo dovoljno da se održi na prvom mestu u kvalifikacijama za učešće u Finalu kupa SSS, koje će biti održano 8. februara naredne godine. Pored njega, za ekipu seniora puškom koja se takođe plasirala za finale na četvrtoj poziciji, nastupiće i Aleksa Rakonjac, koji je u ovom kolu sa 601,2 krugova petnaesti junior, i seniori Dalibor Pavlović (582,6) ili Gabriel Dautović, koji nije nastupio u ovom kolu.

Mladi junior Velimir Ninković je sa 530 krugova pištoljem osvojio sedmo mesto u konkurenciji juniora i novih četiri boda, te se, sa ukupno sedam bodova, plasirao za finale juniora pištoljem i znatno doprineo ekipi seniora pištoljem da u ovom kolu osvoji sedmo mesto i učešće u Finalu kupa SSS. Za ekipu su nastupili i seniori Jovan Pavlica sa 539 i Aleksandar Zubović sa 524 kruga. Mladi kadet Stefan Kešišjan je u ovom kolu postigao 520 krugova, a sa 4 boda iz prvog kola je na listi rezerve za finale juniora, a mlada kadetkinja Marina Mijatović sa 475 krugova dobro napreduje.

Mlade kadetkinje Iva Rakonjac sa 602,3 (28. juniorka), Teodora Kondić sa 587 i Ana Tokoć sa 565,2 kruga, su u ovom kolu osvojile osmo mesto ekipno u konkurenciji seniorki puškom, i naprediju u jakoj juniorskoj , pa i seniorskoj kategoriji i odlično se pripremaju za nastupajuća prvenstva Vojvodine i Srbije, na kojima će predstavljati Streljačku družinu „Pančevo 1813“ u svim mogućim kategorijama ekipa, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i seniorki.

Izvor: 013info