ТАКТИЧКА ВЕЖБА У СЛУЧАЈУ ПОЖАРА СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Први центар за обуку Војске Србије , у сарадњи са организацијом Црвеног крста Сомбор и Ватрогасно спасилачком јединицом Сомбор, у оквиру Сектора за ванредне ситуације, у среду, 30. октобра 2019. године, на Тргу Светог Тројства, организовао је тактичку вежбу снага за отклањање последица у случају елементарних непогода, техничко-технолошких и других несрећа на тему: „Пожар – поступак у случају пожара“.

Заменик команданта Првог центра за обуку Војске Србије потпуковник Радован Миладиновић овом приликом је истакао „Први центар за обуку Војске Србије има опредељене снаге и средства које се ангажују у почетним ситуацијама као снаге за хитно реаговање, које у складу са врстом елементарне непогоде, односно техничко-технолошке или неке друге несреће, почетно реагују на отклањању последица, а по потреби се те снаге повећавају ангажовањем свих припадника јединице. Ово је наставак сарадње неколико институција, обзиром да смо ове године и претходних година изводили вежбе како у проигравању сценарија поплаве, тако и зимских наноса.“

Циљ акције у оквиру цивилно-војне сарадње је наставак координације и међусобне организације у случају настанка непогода које су реална претња.

У тактичкој вежби учествовала је и Екипа за деловање у несрећама Црвеног крста Сомбор која је извела припрему тријажног центра, припрему за тријажу, збрињавање повређених и подршку евакуацији становништва.

Данашњој тактичкој вежби Сектора за ванредне ситуације присуствовали су и Члан Градског већа Антонија Нађ Косановић, помоћник градоначелнице Мирко Безбрадица и стручни сарадник за послове ванредних ситуација и одбране Градске управе Иван Глигорић.

Извор: Град Сомбор