ТЕАТРОМ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Удружење грађана „Женски центар Хоризонт“, у сарадњи са општином Врбас, организовало је јуче аудицију за позоришну представу „Хоћу да знам“, која обрађује тему међувршњачког насиља. Глумци у представи која се реализује у оквиру пројекта „Насиље није cool“, биће ученици основних и средњих школа. Аудицији је присуствовало више од стотину ученика за које је стручни тим УГ припремио неколико занимљивих радионица. И овај програм део је овогодишње Дечије недеље.

„Лепо је видети толико младих људи спремних да издвоје своје слободно време и на добровољној и волонтерској основи буду део ове мисије. У овом конкретном случају, наша мисија је да вратимо другарство и осмех у школске клупе. Определили смо се за представу и игроказе јер јер је театар извор знања и средство за трансформацију друштва. Стварамо промене, а не чекамо да оне дођу саме од себе. Театром стварамо и добру енергију, доприносимо грађењу и повезивању групе, стицању поверења“, рекла је пред почетак аудиције Мирјана Копривица, председница УГ „Женски центар Хоризонт“.

Присутне је поздравила и Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас, и позвала их да се придруже обележавању Дечије недеље и кроз друге програме. Уследио је низ радионица које су осмислили чланови стручног тима „Женског центра Хоризонт“, а из публике, према речима Копривице, неочекивано су се укључиле и глумице из представе „Жене“ Аматерског позоришта „Владимир Поповић“ Културног центра Врбаса.

Са младим глумцима на представи ће радити режисер Фуад Табучић, а следећа аудиција на којој ће бити бирани актери представе, биће одржана у понедељак, 08. октобра, од 16.00 часова у биоскопу „Југославија“.

Извор: Општина Врбас