ТЕХНИЧКА ШКОЛА У ОЏАЦИМА ДОБИЛА СРЕДСТВА ЗА РЕНОВИРАЊЕ

Техничка школа у Оџацима добила је средства у износу од 106 милиона динара за реконструкцију просторија школе од Канцеларије за јавна улагања Републике Србије.
Председница општине Оџаци мр Латинка Васиљковић, обишла је аданас са својим сарадницима Техничку школу и тим поводом изразила велико задовољство поводом реконструкције школе, нагласивши да још три установе раде на изради пројектно – техничке документације како би им била одобрена средства, а то су Центар за социјални рад Оџаци, ОШ „Бранко Радичевић“ из Оџака и Дом здравља Оџаци.

Након три године прибављања документације и припреме пројеката, коначно можемо да се похвалимо са одлично одрађеним послом и отпочети са процесом јавне набавке целокупне реконструкције школе. Директорица Техничке школе је велику захвалност исказала како локалној самоуправи која је школи изашла у сусрет око текућих проблема тако и Канцеларији за јавна улагања Републике Србије који су препознали потребе школе за унапређењем услова у којима ђаци похађају наставу и одобрили средства како би просторије које нису реновиране преко 40 година биле оспособљене за нормалан рад и функцкионисање. Прва фаза пројекта обухвата текстилни део који обухватају три учионице са санитарним чвором, машинске радионице, улаз школе и кошаркашко игралиште. Друга фаза обухвата главни део зграде, као и део иза ње. Планирани радови би требали кренути у јуну месецу.

Снежана Грујичић, начелник Одељења за друштвене делатности је додала да се локална самоуправа максимално труди како би школовање наше деце било лакше и пријатније, нагласивши да је Техничка школа Оџаци међу првим средњим школама у којем је заживело дуално образовање.

Извор: Општина Оџаци