“ТЕЛЕКОМ” УРУЧИО ДОНАЦИЈУ СТШ “МИХАЈЛО ПУПИН” У КУЛИ

Данас је 10. новембар – Светски дан науке. Светски дан науке указује на значајну улогу науке у друштву и на неопходност укључивања шире јавности у дебате о значајним проблемима у области науке. Такође овај дан указује на значај науке у свакодневном животу.

Тим поводом данас су представници „Телекома“ уручили Средњој техничкој школи “Михајло Пупин“ у Кули два лаптоп рачунара и телевизор. Уручивању донације присуствовао је и председник општине Кула Дамјан Миљанић са својим помоћницима Тијанић Љубицом и Паравина Страхињом.

„Телеком Србија“ је  донацију уручио на предлог свог радника Александра Ковача из Куле, који је био ђак ове школе, а поклон је директорици школе Вери Слијепчевић у име „Телекома“ предала Ивана Куручки.

-„Телеком“ Србија као друштвено одговорна компанија води рачуна о својим корисницима и изузетно је задовољна кад може да помогне развоју друштва. Надамо се да ћемо овом и другим акцијама које спроводимо моћи да утичемо на побољшање квалитета у образовању деце, која су наше највеће богатство. Александар Ковач је предложио школу „Михајло Пупин“ за донацију. Он је такође, бивши ђак ове школе и из ње сигурна сам носи најлепше успомене, јер када је предложио ову Школу за донацију имао је само речи хвале о њој, рекла је Ивана Куручки.

Захваљујући се на донацији директорица Вера Слијепчевић је истакла значај најсавременије компјутерске опреме за образовни процес у школи.

-Будући да смо техничка школа и да образујемо кадрове у области информационих технологија, обновљивих извора енергије и у области машинства наши ученици готово на свим часовима користе рачунаре и зато нам ова донација веома значи, јер опрему морамо константно да обнављамо и осавремењујемо. Морам истаћи да нам последњих година долазе све бољи ђаци и да би им омогућили што боље образовање опрема, посебно, компјутерска нам је неопходна, истакла је директорица Вера Слијепчевић.

Ђак Средње техничке школе у Кули био је и садашњи председник општине Кула Дамјан Миљанић, који се осврнуо на планове и нова улагања у осавремењавање ове школе.

-Локална самоуправа и Школа заједно са Владом Републике Србије завршавају пројектну документацију за реконструкцију СТШ „Михајло Пупин“ након које би она постала једна од најсавременијих техничких школа у Србији. Ванредно стање је мало пореметило динамику свих радова али се надамо да ћемо наредне године кренути са реализацијом пројекта, рекао је Дамјан Миљанић, председник општине Кула.

Подсетимо да је Светски дан науке датум који је предложен на Светској научној конференцији у Будимпешти 1999, са циљем да се скрене пажња на потребу за новом везом између науке и друштва. УНЕСKО је установио Светски дан науке за мир и развој, који је први пут обележен 10. новембра 2002. године.

Извор: Општина Кула