TELO KAO INSTRUMENT

U oktobru Alice in WonderBand je u pokretu: od sredine oktobra u Gazijantepu, Turskoj, gde učestvuju u festivalu socijalnog cirkusa u organizaciji Gete instituta iz Istanbula. Sem nastupa, održaće petodnevne radionice „Telo kao instrument“ za decu i mlade iz Sirije i Turske.

„Ukrštanje“, zajednički projekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, SOŠO „Milan Petrović“ i UG „Otvoreni krug Novi Sad“ imaće prve otvorene probe 11. i 12. 10. u SOŠO „Milan Petrović. Inkluzivni projekat donosi vojvođansku muziku izvedenu na potpuno drugačiji način: uz telesne perkusije, inkluzivni ritmički i pevački hor i asistivnu „saundbim“ tehnologiju. U novembru i decembru mini turneja u zoni Novog Sada. Projekat je podržan od Fondacije Novi Sad 2021 kroz poziv „Publika u fokusu“.

Novi projekat „Rikataka tur“ biće premijerno izveden 26. 10. u 20 h na 6. međunarodnom „Hrizantema“ festivalu u Subotici u organizaciji umetničkog bioskopa „Aleksandar Lifka“. Ovaj performans plešućeg orkestra donosi muziku sa Balkana, te nepokorne regije nepravilnih ritmova i raznovrsnih muzičkih tradicija.

U Beogradu su ponovo 29. 10. od 20.30 h na sceni Kosmodrom, Solunska 24, Dorćolsko narodno pozorište, sa predstavom „Da i Re, telo kao instrument“. Nagrađivana predstava je imala veliki uspeh u zemlji, regionu (Crna Gora, BIH) i inostranstvu (Francuska, Italija, Nemačka, Austrija). Režiju potpisuje Višnja Obradović, za kostim je zadužen „Lutkart“, a za stajling „Beastic“. Izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.

U oktobru i novembru „Da i Re, telo kao instrument“ putuje u Šabac, Novi Sad, Sombor, Vršac i Bečej!

Više informacija uskoro.