TIM “MI”, I OVE GODINE TRIJUMFOVAO NA XXI NACIONALNOM KUPU EUROBOT SRBIJA

Danas je u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad završen XXI Nacionalni kup u robotici “Eurobot Srbija”. Ovaj prestižni događaj, koji se i ove godine održava u Novom Sadu, u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad okupio je najtalentovanije mlade inženjere iz cele zemlje, dokazujući još jednom svoju posvećenost razvoju naučno-tehnološke zajednice.

Nacionalni kup, koji organizuju Naučno-tehnološkog park Novi Sad (NTP NS) i Fakultet tehničkih nauka odsek robotika, okupio je brojne sponzore i partnere iz industrijskog sektora, potvrđujući svoj status kao ključnog događaja za razvoj i promociju robotike u Srbiji.

Mogobrojni posetioci su imali priliku i da u holu NTP-a pogledaju izložbu na kojoj su predstavljeni najnovija dostignuća u oblasti robotike i mehatronike, uključujući kolaborativne i mobilne robote.

Na ovogodišnjem Nacionalnom kupu, prvo mesto zauzeo je tim “Mi”, čime su potvrdili svoj izuzetan talent i inovativnost. Drugo mesto pripalo je “Team Walle”, dok je treće mesto osvojio tim “Memristor”. Ovi timovi su svojim uspehom na nacionalnom nivou obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu u robotici koje će se održati u Francuskoj, noseći titulu nacionalnih šampiona i ambasadora srpske inovativnosti u svetu.

Podsećamo da su timovi sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već ostvarili značajne uspehe na međunarodnoj sceni, osvojivši prvo mesto na Evropskim turnirima u robotici, i tako dokazali izuzetnost i konkurentnost srpskih studenata na globalnom nivou.

Čestitamo pobednicima i svim učesnicima na izvanrednim postignućima i želimo im mnogo sreće na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Foto: Miroslav Georgijević