“ТИСА АУТОМОТИВ” ЗАПОШЉАВА 1.000 КИКИНЂАНА

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, уверио се након обиласка погона фабрике “Тиса Аутомотив” да се производња несметано одвија и да су хигијенске и здравствене мере подигнуте на највиши ниво. Радници имају зашитне рукавице, маске и визире, док су у погону обезбеђена дезинфекциона средства. Компанија “Тиса Аутомотив“ је почетком августа прошле године, у Кикинди отворила нови погон. Налази се у старом објекту компаније “Јафа-Банини“:

– Ми смо пре две године потписали споразум са овом компанијом и обавезали се да обезбедимо до 300 радника који би радили у Сенти. Тада смо планирали да у нашем граду отворимо фабрику и да ту радну снагу, али и додатне раднике, преселимо у Кикинду. Овај пројекат је ”одскочна даска” привредног развоја Кикинде, док је, сасвим сигурно, фабрика “Тиса Аутомотив” најстабилнија, с обзиром на партера са којим ради, а то је “Волво” – рекао је Марков и нагласио да ће се са још једним оваквим привредним пројектом, чија је реализација извесна, додатно смањити незапосленост:

– Менаџмент нам је пренео само речи хвале на рачун скоро 1.000 радника. Очекујем да са компанијом “Тиса Аутомотив” започнемо и неке нове пројекте- најавио је градоначелник, док је и Радован Игњатов, руководилац развојног одељења и заменик генералног директора, потврдио да су задовољни ангажовањем запослених у овом погону:

– Град Кикинда пуно је допринео да се овде пословно позиционирамо. У Србији наша компанија има око 2.300 запослених. У овом погону производња се одвија у две смене. Очекујемо да, већ од августа, буде потребе за новим радницима – навео је Игњатов и нагласио да су током кризе изазване коронавирусом имали непрекидну комуникацију са градским Штабом за ванредне ситуације. У овој фабрици само током краћег временског периода није било производње, али је све брзо нормализовано, па су се уз поштовање свих мера, запослени вратили на посао.

Извор: Град Кикинда