TOPLE UČIONICE ZA MIHALJEVAČKE ĐAKE

Ovih dana u Sremskim Mihaljevcima su u toku radovi na ugradnji sistema centralnog grejanja u zgradi područne osnovne škole “Dušan Jerković Uča” u koju je smeštena i predškolska ustanova. Kako nam je rekao direktor JKP „Putevi opštine Pećinci“ Miroslav Petrović, koji je u petak obišao radove, trenutno se postavljaju radijatori, a nakon toga prelazi se na sređivanje kotlarnice i postavljanje kotla.

„Objekat osnovne škole u Sremskim Mihaljevcima do sada se grejao pećima na čvrsto gorivo koje su bile smeštene u učionicama, tako da hodnici i toaleti nisu bili najbolje zagrejani. Ugradnjom novog sistema centralnog grejanja, sa modernim kotlom na pelet, obezbedićemo mnogo prijatnije uslove za boravak i učenje, kako osnovcima tako i polaznicima predškolske ustanove, a nastavnom osoblju bolje uslove za rad u zimskom periodu“ – izjavio je Petrović.

Zajedno sa direktorom Petrovićem, radove su obišli i Marija Dragosavac i Jelena Čubrilo članice Saveta mesne zajednice Sremski Mihaljevci i Maja Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti. Osnovna škola koja broji oko 40 đaka i 16 polaznika Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” toplim prostorijama obradovaće mihaljevačke mališane tokom prvog polugodišta.

“Ovo su veoma značajni radovi koji će svakako izuzetno značiti našoj deci i nastavnom osoblju, a čekali smo na njih jako dugo. Tokom zimskog perioda bilo je dosta teško obezbediti normalne uslove za rad, jer su peći za drva bile stare, a tokom odmora veliki problem su predstavljali i hladni hodnici i toaleti. Sada će i naša deca imati jednake uslove za učenje i druženje kao i deca u većim mestima, i sa osmehom boraviti u školi i predškolskoj ustanovi” – izjavila je Marija Dragosavac članica Saveta mesne zajednice Sremski Mihaljevci.

Izvor: Opština Pećinci