ТОПЛИ ПОЗДРАВИ ИЗ ЕВРОПСКЕ КИКИНДЕ

На платоу испред Курије, поводом уручења “Застава части” коју је наш град добио од Парламентарне скупштине Савета Европе, данас је организован програм “Поздрав европском лету”. Изложба “Мој град чине људи” привукла је велику пажњу суграђана, а са радом овдашњих удружења жена и њиховом гастрономском понудом, упознао се и Ерих Фриц, представник и члан Парламентарне скупштине Савета Европе. Центар града врвео је од младих уметника и спортиста. Координаторка Канцеларије за младе, Биљана Стојановић, потврдила је да је младима импоновало што су се активно укључили у програм “Мој град чине људи”:

– То смо урадили на занимљив и интерактиван начин. Суграђанима смо покушали да приближимо саму институцију Савета Европе. На нашем штанду, Кикинђани су могли да се опробају у квизу који су осмислили чланови Канцеларије за младе. Припремили смо поруке на 47 језика. Толико заправо Савет Европе и има чланица. Суграђанима смо делили разгледнице с мотивима наше средине, које је припремио Град Кикинда. Послали смо из европске Кикинде топле поздраве нашим пријатељима и рођацима који не живе овде и који нису са нама- рекла је она. “Гусле у очима младих” био је назив програма који су припремили и извели чланови АДЗНМ “Гусле” :

– У духу данашње манифестације обукли смо децу у ношње мањина из Војводине. Шароликост која постоји у нашој Покрајини тешко је покрити, али ми смо на добром путу- поручио је Зоран Петровић, директор “Гусала”.

Извор : Град Кикинда