„TOUR DE FRUŠKA“- СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНА МАНИФЕСТАЦИЈА

Врдник ће предстојећег викенда поново бити домаћин велике рекреативно-туристичке манифестације „Тоур де Фрушка“. Више трка биће организовано 20. и 21.маја, које ће стартоватои код хотела Фрушке терме. Организатори за спортски део такмичења најављују МТБ маратон, у три дужине, Елиминатор трка, Друмска трка, трка електричним бициклима – Е-бајк трка, у две различите дужине, као и Трејл трка. Поред спорта, том приликом, биће представљене и туристичке организације, културни догађаји, привредни и туристички потенцијали Фрушке горе.

„Тоур де Фрушка“ организује се другу годину заредом, а подршку великој манифестацији дала је и Покрајинска влада. До сада се већ пријавило за 30 одсто више учесника него прошле године, речено је на конференцији за новинаре одржаној у Новом Саду.

Игор Мировић, председник Покрајинске владе је нагласио да је циљ ове манифестације да се кроз спорт, заједништво и подизање свести о значају и заштити Фрушке горе мотивишу људи да овде бораве, да се друже и такмиче, и да се на тај начин помогне развоју Врдника, Ирига и свеобухватном развоју Фрушке горе.

Ове године манифестација ће се одржати два пута, па ће јесење издање бити организовано 23. и 24.септембра.

Извор: Општина Ириг