ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ СУСРЕТ СА ПРИВРЕДНИЦИМА И ЗВАНИЧНИЦИМА ГРАДА

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус са тимом сарадника, приредили су синоћ у Великој сали у згради Жупаније традиционални новогодишњи коктел поводом успешног завршетка текуће и почетка наредне 2024. године. Позиву се одазвао велики број привредника, директора јавних предузећа, установа, банака, медија и институција који су својим радом и пословањем дали допринос ваљаном функционисању Града током целе године.

У свом обраћању добродошлице, градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић се захвалио свима на сарадњи, пожелевши да се успешна сарадња настави и у наредној години.

„Желим свима да се захвалим што сте дошли вечерас и својим присуством увеличали ову свечаност. Захваљујући вама и квалитетној сарадњи коју смо имали са сваким од вас, наш град је бољи него што је био прошле године, а верујем да ћу то исто моћи да кажем и следеће. У овој години смо реализовали неколико важних пројеката као што су изградња нових путева попут пута Стапар – Сивац, реконструкција бројних постојећих путева као што је пут Сомбор – Суботица, Сомбор – Бачки Брег, Сомбор – Апатин, Кљајићево – Телечка и многи други. Поред тога, ове године кренули смо у један, мени изузетно драг пројекат, а то је асфалтирање неасфалтираних улица у граду. Пре покретања пројекта континуираног асфалтирања, у граду је било 56 неасфалтираних улица, а данас их је већ осам мање. Овај пројекат настављамо и следеће године, а циљ нам је да у најскорије време у граду не буде ни једна неасфалтирана улица. Започели смо пројекат „Чиста Србија“, захваљујући којем ће за неколико година бити изграђено готово 290 км канализационе мреже, са пречистачима отпадних вода. Реконструисана је Градска хала „Мостонга“ и изграђена потпуно нова фискултурна сала са спортским теренима на отвореном у Средњој техничкој школи. Такође, реконструисан је Дом здравља у Мирној улици у граду, реновиране су амбуланте у десет села сомборске територије. Поред континуираног улагања у објекте предшколског, основношколског и средњошколског образовања, значајна су улагања и у објекте установа културе, па данас имамо потпуно реконструисану фасаду Српске читаонице “Лаза Костић“. Улажемо средства у изградњу бициклистичких стаза и другу важну инфраструктуру како би привукли што више инвеститора, тиме отварајући нова радна места за наше суграђане. Такође, један од најважнијих пројеката за нас је почетак радова на изградњи брзе саобраћајнице „Осмех Војводине“ од Бачког Брега до Српске Црње у дужини од 186 километара који ће нас умногоме брже повезати како са Новим Садом и Београдом, тако и са Мађарском и Румунијом, тиме додатно убрзавајући економски развој нашег града. Захваљујем вам се још једном на сарадњи коју имамо и желим вам свима срећне новогодишње празнике и успешну 2024. годину“, рекао је градоначелник Ратковић у свом обраћању.

Током коктела на видео биму је емитована презентација активности на реализацији пројеката који су урађени у току године на измаку.

Извор: Град Сомбор