TRBOVIĆ: PRED OPŠTINOM PEĆINCI JE JOŠ MNOGO GODINA I JOŠ MNOGO USPEHA

Predsednik Privremenog organa opštine Pećinci mr Željko Trbović prisustvovao je danas bogosluženju u hramu posvećenom prenosu moštiju Svetog Oca Nikolaja u Pećincima, a nakon liturgije uputio je čestitku građanima pećinačke opštine povodom Dana opštine Pećinci, 22. maja.

„Naša opština ove godine obeležava jubilej – 60 godina od formiranja opštine Pećinci. Od te davne 1960. godine opština Pećinci se nije suočila sa težim izazovom od pandemije koja se nadvila nad celom planetom i odnela stotine hiljada ljudskih života širom sveta. Upravo zbog pandemije korona virusa nismo u mogućnosti da Dan opštine obeležimo kako dolikuje i kako smo navikli – brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama na kojima se okupljamo, jačamo jedinstvo u našoj maloj lokalnoj zajednici i sa obnovljenom energijom, svako na svoj način, nastavljamo borbu za bolji život u našoj opštini, u svakom našem naselju i za svakog našeg građanina“ – rekao je Trbović.

Ujedno je poručio da je pred opštinom Pećinci još mnogo godina, još mnogo uspeha i još mnogo povoda za slavlje i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije je da je, zahvaljujući odgovornom ponašanju lokalne samouprave, svih lokalnih institucija i velike većine stanovništva sačuvano zdravlje građana.

„U našoj opštini je potvrđeno ukupno 10 slučajeva infekcije korona virusom, a što je najvažnije nismo imali ni jedan smrtni slučaj. Ni u periodu najveće borbe sa pandemijom život u našoj opštini nije stao. Privreda se prilagodila i nastavila da radi, što će u mnogome olakšati ekonomski oporavak, a ni jedna započeta kapitalna investicija, poput gasifikacije, obnove škola i izgradnje vrtića ne samo da nije zaustavljena, već se praktično realizuje u predviđenim rokovima. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u aprilu ove godine u našoj opštini je bilo 681 nezaposleno lice, što znači da opština Pećinci ni u ovoj krizi nije imala povećanje broja nezaposlenih, koji je još uvek najniži u okruženju. Danas kada se osvrnemo iza sebe vidimo da je opština Pećinci od svog osnivanja do danas prešla neverovatan put, od male ruralne sredine sa samo jednim industrijskim postrojenjem do opštine koja je simbol ubrzanog industrijskog razvoja. Ako ostanemo jedinstveni, odgovorni i posvećeni unapređenju uslova za život u našoj lokalnoj zajednici, sigurno ćemo koračati ka budućnosti i ne postoji cilj koji ne možemo dostići“ – poručio je predsednik Trbović.

Izvor: Opština Pećinci