ТРЕЋА ПОДЕЛА ПАКЕТА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ИЗ МАРГИНЕ НА ПОСАО“

У оквиру реализације пројекта “ИНКЛУЗИЈА РОМА И ДРУГИХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ: ИЗ МАРГИНЕ НА ПОСАО“ 8. и 9. децембра организована је трећа подела пакета за најугроженије и породице са највише чланова крајњих корисника пројекта.

Град Сомбор је са прoјектним партнерима: Школом за основно образовање одраслих Сомбор и Савезом ромских невладиних организација Западно-бачког округа Сомбор конкурисао на програму Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, са пројектом под називом “Из маргине на посао – обукe Рома за постојећа радна места“. Програм и пројекат финасирају СКГО и ГИЗ.

Пројекат „Из маргине на посао – обукe Рома за постојећа радна места“ одобрен је од стране ГИЗ-а, за доделу бесповратних средстава „ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ИНКЛУЗИЈУ ФАЗА 2“ у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “ИНКЛУЗИЈА РОМА И ДРУГИХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА У СРБИЈИ”.

Поред свих активности и буџета предвиђених пројектом, ГИЗ је, мимо свега, обезбедио прехрамбене и хигијенске пакете, који се уз свесрдну помоћ, координацију и логистику Црвеног крста Сомбор достављају најугроженијима и породицама са највише чланова крајњих корисника пројекта. Пакете су са представницима Црвеног крста Сомбор додељивали и члан Градског већа за област социјалних питања Дарко Смиљанић, менаџер пројекта Михаел Плац, пројектни координатор Александар Радуловић и представник Савеза ромских НВО Западно-бачког округа Стеван Николић.

Општи циљ пројекта је повећање запошљивости повратника и других теже запошљивих група путем реализације програма обука усклађених са потребама локалног тржишта рада.

Укупна вредност пројекта, односно буџет Града Сомбора износи 149.992 евра.

Извор: Град Сомбор