ТРЕЋЕ „КУКУРУЗНО ПРОЛЕЋЕ“ У НОВИМ КОЗАРЦИМА

У организацији Удружења жена Нови Козарци, под покровитељством Месне заједнице и Града Кикинде, у Новим Козарцима је по трећи пут одржано “Кукурузно пролеће“. Манифестација, која је такмичарског карактера и на којој је уприличен избор најбољих слатких и сланих производа, направљених од кукурузних прерађевина, одржана је у Мотелу, а програму је присуствовао и Младен Богдан, председник Градског парламента. Победница „Кукурузног пролећа“ је Нада Лукач из удружења жена Нови Козарци. Друго место заузела је Нада Маринковић из удружења жена Кумане и трећа је Бранислава Дринић из удружења жена Ђура Јакшић.

“Град Кикинда редовно подржава ову манифестацију, која има потенцијала да постане традиционална и привлачна многим удружењима из нашег града, али и шире. Ради се о манифестацији која је посвећена очувању традиције, тако да ћемо и у наредном периоду подржавати овакве догађаје, који имају за циљ да сачувају старе рецепте и обичаје“, истакао је Богдан.

Учествовала су удружења жена из Нових Козараца, Накова, Иђоша, Мокрина, Кикинде и Кумана:

“Ми смо манифестацију осмислиле како би се очувала традиција прављења специјалитета од кукурузног брашна. Циљ нам је очување традиције, јер су се у крајевима одакле су наши преци доста јели специјалитети од кукуруза – пројице, пите, цицвара и друге ђаконије од кукурузног брашна“, додала је Боја Ољача, председница Удружења жена Нови Козарци.

Извор: Град Кикинда