ТРЕЋИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ЗАВИШИЋ-ВАДЛЕВЕ“

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, свечано је, у Спортском центру “Језеро“, отворио трећи Меморијални турнир у стоном тенису “Завишић-Вадлеве“, који се одржава у организацији СТК “Галадска“, под покровитељством Града Кикинде. Турнир је ове године окупио преко 140 младих спортиста од девет до 19 година из неколико земаља у окружењу.

“Одувек Град Кикинду промовишемо као средину која негује спорт, а управо су овакве манифестације прави начин да то и докажемо, подржавајући организацију турнира у стоном тенису у част наших великана. То је одлична прилика да се наша деца упознају са својим вршњацима из Босне и Херцеговине, Мађарске и Румуније, али и науче нешто ново што ће моћи да искористе на предстојећим такмичењима. Град Кикинда наставиће да подржава кикиндску ‘Галадску’, која сваке године подиже квалитет спорта на виши ниво“, рекао је градоначелник.

Турнир, који су подржали Град Кикинда и Стонотениски савез Војводине, ове године одржава се два дана:

“Овај турнир представља право богатство нашој деци која су имала прилику да се друже са својим вршњацима из других земаља, да се припреме за предстојеће такмичење, а подсећам да смо ми већ имали петодневне припреме тако да је све то у циљу подизања форме на виши ниво за све оно што нас чека на пролеће“, подсетио је Ненад Ђукић, један од организатора турнира.

Стонотениски савез Војводине пружио је подршку како би се континуирано радило на промоцији стоног тениса:

“Оранизација оваквих турнира није једноставна, да би се припремили мора да постоји добра инфраструктура, али и одлична подршка локалне самопуправе, као и људи који су спремни да добро организују преко 150 учесника. Није пуно средина у Војводини које то могу, али је кикиндска ‘Галадска’ свакако једна од њих“, подсетио је Милан Станић, председник Стонотениског савеза Војводине.

Извор: Град Кикинда