ТРЕЋИ РЕГИОНАЛНИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ

У организацији Аутономне покрајине Војводине, Скупштине европских регија, Привредне коморе Војводине, Развојне агенције Војводине, заједно са Европском мрежом предузетништва и Фондом „Европски послови“ АП Војводине, одржан је Трећи регионални пословни форум у Привредној комори Војводине.
Форум је организован у онлајн окружењу, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Отварајући Форум, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, оценио је да Пословни форум представља изванредан амбијент који би требао да постигне  резултатате.
Учесницима  Форума обратио се  и председник Скупштине АП Војводина Иштван Пастор  који је  захвалио   овогодишњим учесницима и организаторима, и оценио је да нам предстоји време пуно изазова.
Потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница истакао је да Регионални пословни форум представља синергију више институција и резултат је активног учешћа АП Војводине у раду Скупштине европских регија више од 20 година.

У уводном делу, учесницима су се обратили и Европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархељи, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, као и председник Скупштине европских регија Магнус Бернтсон.

На отварању Форума обратили су се и Никола Жежељ, директор развојне агенције Војводине, Николас Бурге из Генералног директоријата за трговину Европске комисије, Лукас Мандл, члан Европског парламента, Хуан Хосе Мартинез Лозано, представник Регије Мурцио из Шпаније, Александра Сантини, представница Регије Абрузо из Италије и Ванг Тианминг, генерални директор Канцеларије за спољне послове кинсеске провинције Фуђијен.

Овогодишњи Регионални пословни форум окупио је преко 210  учесника из 28 земаља са три континента, а за Б2Б сусрете пријавило  се  преко 200 учесника.